Eindgebruikers laten hun keuze voor ICT oplossingen te veel en te snel bepalen door demo’s.  Staan ze wel in voldoende mate stil bij de vraag hoe het beheer is geregeld? Bring Your Own Beheer zou ik zeggen!

 

De inrichting van het technisch beheer, het applicatiebeheer en het functioneel beheer is een balanceer act tussen verschillende schakels in de beheerketen.  Deze beheerketen bestaat uit interne schakels, zoals eindgebruikers, ICT en externe schakels (1 of meerdere leveranciers).  De inrichting zou bepaald moeten worden op basis van economies of scope, skills en scale.  In de praktijk gebeurt dat niet altijd.

Een van de meest interessante ontwikkelingen is het empoweren van de eindgebruiker d.m.v. zelfsturing. De software zou in staat moeten zijn de tools te leveren waardoor de eindgebruiker meer zelf kan beheren.  In de consumenten ICT zien we dat al terug. In de bedrijfsomgeving is dat nog niet altijd zo.  Het doel is de ICT afdeling te ontlasten van te veel dagelijks beheer en de eindgebruikers zelf achter de beheerknoppen.

Dat is puzzelen.

Let’s talk.

Fons Borm