Nieuwe IT tools gaan als een destructieve tornado ,aldus The Economist  van 18 januari 2014, door de huidige kantoren.  Maar wat betekent het voor de software ontwikkeling voor de zakelijke markt?

 

De consument wordt verwend met allerlei slimme apps. Kopen hoeft niet meer omdat lenen kan. Koken hoeft niet meer omdat mee-eten kan. Hotel boeken hoeft niet meer omdat logeren kan.  Dat kost banen. Voor dit type software is een nieuw eco-systeem voor software ontwikkeling ontstaan.

Het  eco-systeem bestaat uit aanvullende bouwstenen.  Open software modules, eenvoudige open programmeertalen, freelance ontwikkelaars, ad hoc tester, API voor integratie, services voor betalen en geografische info, platformen voor hosting door cloud computing , distributie via apps stores en marketing via social media.  Het is er allemaal!

Veel zakelijke software (CRM, ERP, EPD etc.) verschuift naar de cloud zodat het als flexibele dienst kan worden afgenomen.  Is New Tech een killertool voor al die medewerkers die in een klassieke software ontwikkeling productiestraat (verdeeld over locaties in Nederland, India etc.) kantoor houden?

De manager ICT moet nadenken, in het kader van strategie, wat de opvolger is van zijn huidige CRM, ERP of EPD.

Dat is puzzelen.

Let’s talk.

Fons Borm