De Beurs Zorg & ICT 2013 is weer geweest. Hoe ligt de markt erbij voor telecommunicatie? Keuze genoeg. Een paar cijfers. Er waren 218 beursexposanten, waarvan 63 op het gebied van telecommunicatie. Wat was er? En wat zegt het?

 

Een beursbezoek geeft de mogelijkheid om een beeld te vormen van de aanbodzijde van de markt. Welke leveranciers zijn er en wat is het aanbod? Het is goed om een bril op te zetten en dus specifiek te kijken. Wat zie je dan als de bril telecommunicatie betreft? Ongeveer een derde (63) van de exposanten (218) leveren oplossingen voor telecommunicatie. Dat is een substantieel deel van het ICT aanbod.  Er is veel keuze. De leveranciers zijn onderverdeeld naar telefoniesystemen (29), draadloze communicatiesystemen (42), mobiele oplossingen (42) en overige (33). Het aanbod van draadloze communicatiesystemen en mobiele oplossingen is dus het grootst. Eigenlijk betreft het dezelfde soort oplossingen voor mobiele behoeften.

Als je probeert te vinden wat voor specifieke oplossingen worden aangeboden voor draadloze of mobiele communicatiesystemen kom je in de beurscatalogus een breed range aan trefwoorden tegen. Denk aan allerlei randapparatuur, zoals polsbandjes, tablets en optische sensoren. Toepassingen zoals identificatie, sociale alarmering, persoonlijke veiligheid, tijdregistratie, dwaaldetectie, contact centers, VerpleegOproepSysteem. Netwerken voor spraak, data, M2M en video gebaseerd op Wi-Fi, Private GSM. Hulpmiddelen voor beheer zoals Mobile Device Management. Verschillende delivery models, zoals cloudoplossingen, webbased oplossingen.  In dit geheel mag Integratie niet missen want een gedeelte van de leveranciers van telecom leveren complete ICT oplossingen. 

De meest aardige nieuwe oplossing was een smartphone die ook DECT ondersteunt. Voor veel zorgorganisaties met bestaande DECT oplossingen en behoefte aan vernieuwingen op basis van IP en Wi-Fi een ‘best-of-both’ oplossing.

De markt levert puzzelstukjes. Het blijft aan de gebruikers om de puzzel te maken. Dat wil zeggen: wat wil ik?

Dat is puzzelen.

Let’s talk!

Fons Borm