W.I.M. is de afkorting voor: Wandelende Informatie Medewerker. Een relatie gebruikte deze metafoor om in het kader van het Telecom Beleidsplan aan te geven wat zijn eisen en wensen zijn vanuit de gebruiker.

 

W.I.M is de ideaaltypische medewerker: hij/zij is mobiel . Hij/zij wil bereikbaarheid van informatie. Hij/zij wil dat op een gemakkelijke manier. Het woord ‘wandelend’ geeft immers rustgevend aan dat de medewerker alles onder controle heeft.

Op dit moment is W.I.M. de medewerker die veel mobiel is; binnen het kantoor en daar buiten. Hij/zij is kenniswerker en produceert ‘informatie’. Hij/zij is improductief omdat hij/zij onbereikbaar is en altijd pas later kan antwoorden omdat hij eerst naar kantoor moet om een PC te vinden. W.I.M. is een opgejaagde medewerker die te vaak achter de feiten aanloopt. Zwart-wit gezegd dan!

Elke ICT manager zal het beeld herkennen en zal per week wel een paar keer een collega aan het bureau krijgen met het verzoek of het toch niet mogelijk is zijn specifieke wens in te vullen. Ad hoc maatregelen en escalatievragen zijn te voorkomen als er een meerjarig Telecom Beleidsplan beschikbaar is.

Het is een investering maar dan kunnen we misschien W.I.M. gebruiken voor de afkorting van de Wandelende ICT Manager.

Dat is puzzelen!

Let’s talk.

Fons Borm