Roaming binnen de Europese Unie landen verandert per 15 juni 2017. Dit naast andere redenen, als flat fee voice, bedrijfsbundels, VoLTE, 5G, geven aanleiding uw huidig contract voor mobiele communicatie te reviewen op marktconformiteit.

De markt van aanbieders van mobiele communicatie is meer dan ooit in beweging. De vernieuwing van technologie is zo’n trigger: met een ritme van 10 jaar van 2G in 1990 naar 5G in 2020. Hierdoor is er ook een ontwikkeling in toepassingen van 1990 only voice naar 2020 only data. Operators passen tussentijds hun prijsmodellen aan van minuut georiënteerd per gebruiker naar gezamenlijke databundels voor de hele organisatie. En nu dus per 15 juni 2017 door de Europese Unie een aanpassing in de regulering waardoor de gebruiksgrenzen worden opgerekt van Nederland naar de grenzen van de Europese Unie.

Het onderscheid in de kwaliteit van hun netwerken wordt steeds geringer. Operators zijn door al deze wijzigingen gedwongen hun strategie aan te passen. Dan doen ze door zich anders te gaan organiseren en door hun proposities scherper in de markt te zetten. Er is turbulentie in de markt.

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van deze turbulentie door beter in te kopen en hun vraag aan te passen aan de veranderende behoeften van de eindgebruikers.

Dat is puzzelen.

Let’s talk.

Fons Borm