Een derde van uw IT-aanbieders zal in 2020 niet meer bestaan. U heeft dus nog vier jaar om maatregelen te nemen. Wat zijn de juiste stappen?

Informatie, maandblad voor de Informatievoorziening, van januari/februari 2016 geeft een overzicht van de belangrijkste trends in de IT. Zwaar weer voor elke onderneming omdat de IT de wereld op zijn kop zet. Trend 1 is dat een derde van de huidige IT-aanbieders over vier jaar niet meer bestaan. De vraag is natuurlijk: welke bedrijven zijn dat die in de gevarenzone zitten?

Elke organisatie dient in het kader van vendor management een strategische analyse maken van de huidige installed base van leveranciers.
Deze lijst van leveranciers kunnen aangelegd worden tegen een aantal criteria. Deze criteria zijn gebaseerd o.a. op een inventarisatie van de belangrijkste technische innovaties. Deze technische innovaties zijn zogenoemde disrupters: verstoringen van de bestaande business modellen van de leveranciers.

Een aantal zijn te noemen: mate van omzetgroei/krimp, mate van winst/verlies, mate van wel/niet fusies, mate van inspelen op cloudontwikkelingen, mate van inspelen op big data en analytics, mate van inspelen op software voor de digitale onderneming, mate van inspelen op tools voor de ontwikkeling van de digitale onderneming, mate van inspelen op digitale IT-ontwikkelaars.

Het is beter dat u afscheid neemt van een leverancier voordat de leverancier dat van u doet.

Dat is puzzelen

Let’s talk.

Fons Borm