Het is najaar en dus is het tijd voor de lijstjes. De Computable heeft zijn jaarlijkse Top100 imago-onderzoek gepubliceerd. Staat uw leverancier op nummer 1?

Computable heeft zijn jaarlijks imago-onderzoek gepubliceerd. Het onderzoek kijkt naar drie aspecten:  imago als zakenpartner, imago innovatief en imago als werkgever (zie www.computable.nl voor de details).  Wat valt er van te zeggen?

De score loopt van maximaal 2688 punten (best-in-class) tot minimaal 271 punten (worst-in-class).  Het peloton scoort  matig ten opzicht van de top 5: 95 bedrijven scoren fors minder, namelijk onder de 1.000 punten waarvan het merendeel, nl.  85, onder de 500 punten.  Het is dus zeer waarschijnlijk dat uw leverancier in het peloton is opgeborgen.  Het verschil met de top is groot. So what?

De gebruikte maatstaf van het onderzoek zegt niet zoveel of de score goed of slecht is. Het is een relatieve score ten opzichte van elkaar. Je zou graag rapportcijfers willen zien zoals we dat allemaal kennen van school: onvoldoende, voldoende, goed tot uitstekend in termen van 0 t/m 10. Dit jaar waren er teveel ICT bedrijven negatief in het nieuws.  Ik zou als klant rapportcijfers willen zien. Stel je dat eens voor!

Er zijn initiatieven om het imago van de ICT bedrijven te verbeteren. Er is nog tijd voor de goede voornemens. Waar te beginnen?

Het blijft puzzelen.

Let’s talk.

Fons Borm